Brandveiligheid

Aan welke eisen rondom brandveiligheid een pand moet voldoen, is wettelijk vastgelegd in het Bouwbesluit. Zwerfkei is uw aanspreekpunt op het gebied van brandpreventie en –detectie in uw (leegstaande) vastgoed.

Brandveiligheid is gedurende de gehele “looptijd” van een pand een punt van aandacht. Blusmiddelen en vluchtwegaanduiding moeten niet alleen correct geplaatst, maar vervolgens ook jaarlijks gecontroleerd worden.

Hetzelfde geldt voor de brandmeldinstallatie. Deze dient dient periodiek geïnspecteerd te worden, terwijl storingen in het systeem spoedig verholpen moeten worden. Daarnaast dient doormelding goed geregeld te zijn. Doormelding kan naar de Regionale Alarmcentrale (RAC) of naar een particuliere alarmcentrale (PAC).

Bij gebruik dat afwijkt van het bestemmingsplan (bijvoorbeeld bewoning van een kantoorpand), kunnen aanpassingen ten behoeve van de brandveiligheid nodig zijn. Zo kan het zijn dat een vluchtroute omgeleid moet worden, of melders moeten worden verplaatst of vervangen, omdat ze nodeloze brandmelding veroorzaken.

Voor al deze werkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook voor het opstellen van een ontruimingsplan, kunt u bij ons terecht. We horen graag wat we op het gebied van brandveiligheid voor u kunnen betekenen.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u een afspraak inplannen?