Antikraak

Als grondlegger van antikraak kennen we deze vorm van leegstandbeheer als geen ander. Antikraak is een goede invulling als u te maken heeft met kortdurende leegstand, bijvoorbeeld vanwege voorgenomen verkoop of verhuur, sloop, renovatie of splitsing.

Door uw pand tijdelijk met ons antikraakcontract in beheer te geven aan tijdelijke – door ons streng geselecteerde – gebruikers, kunt u voorkomen dat het gekraakt wordt en worden mankementen snel opgemerkt. Bovendien kunnen we u helpen bij placemaking, zodat  herontwikkeling al in de aanloop van het traject een positieve lading krijgt.

Wij werken met een door onze juristen zorgvuldig opgestelde bewaringsovereenkomst, waarmee tijdelijke gebruikers geen huurdersrechten opbouwen. Bovendien kunt u door een flexibele opzegtermijn met maximaal 28 dagen weer over uw vastgoed beschikken. Zo sluit de tijdelijke invulling altijd aan bij uw plannen voor de langere termijn.

Voor onze dienstverlening betaalt u in principe geen extra kosten. Afhankelijk van het object draagt u eventueel de water- en energiekosten, in dat geval worden onze gebruikers geïnstrueerd om het verbruik te beperken en de meterstanden gemonitord.

Antikraak op maat

Antikraak kan op verschillende manieren worden ingezet. Panden die zich daarvoor lenen, kunnen van bewoners worden voorzien. Op die manier wordt een pand actief gebruikt, ook in de avonduren, ’s nachts en in het weekend. Vaak zijn panden zonder woonbestemming met wat kleine aanpassingen eveneens geschikt te maken voor bewoning.

Een andere optie is uw vastgoed bedrijfsmatig in beheer te geven. Onze starters, creatieve ondernemers en kleine bedrijfjes zijn flexibel en verantwoordelijk en geven met hun invulling een professionele uitstraling aan een pand.

Daarnaast is het mogelijk een sociaal-maatschappelijke invulling aan leegstand te geven. Het ondersteunen van buurtinitiatieven creëert draagvlak en zorgt voor cohesie in een wijk.

We bespreken graag wat we met antikraak voor uw vastgoed kunnen betekenen.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u een afspraak inplannen?