Bewaarnemer worden

Tijdelijk beheer komt in allerlei soorten en maten. Zwerfkei biedt verschillende typen ruimtes en contractvormen aan. Zo is er voor elk wat wils en dat voor een betaalbare vergoeding per maand.

Wil je bewaarnemer worden? Realiseer je dan dat het aanbod veel kleiner is dan de vraag en dat wij lang niet iedereen een plek aan kunnen bieden.

Momenteel is onze inschrijving voor werk en/of woonruimte gesloten. Op het moment dat wij de inschrijving weer openen, plaatsen wij een bericht op onze Facebook. Ook wanneer we kandidaten zoeken voor een specifiek project, melden we dat daar. Bij de oproepjes staat vermeld hoe je je voor deze projecten kunt aanmelden als geïnteresseerde.

Omdat we telefonisch geen aanmeldingen in behandeling nemen, heeft het geen zin ons hierover te bellen.

Woonruimte

Antikraak

Antikraak, dat is avontuurlijk èn betaalbaar wonen of werken op gekke, mooie, oude of ongewone plekken.

Zwerfkei beheert allerlei objecten. Van woningen, grachten- en kantoorpanden tot scholen, ziekenhuizen en kerken. Het merendeel van “onze” panden bevindt zich in Amsterdam, maar ook in andere plaatsen zijn we actief, bijvoorbeeld Den Haag, Almere, Het Gooi, De Ronde Venen, Breda, Hellendoorn et cetera.

Antikraak biedt voordelen, maar er kleven ook nadelen aan. Zo is het onzeker hoe lang je gebruik kunt maken van een ruimte, heb je geen huurdersrechten of recht op een vervangende plek, kan je pand te allen tijde bezocht worden, mag je niet schilderen of boren en wordt alleen het meest noodzakelijke onderhoud verricht.

Tijdelijk verhuur

In beperkte mate hebben tijdelijke verhuurprojecten op basis van de leegstandswet. Hiervoor gelden andere voorwaarden dan bij antikraak:

  • De huurprijs bedraagt 80% van de laatste huurprijs per maand en wordt door middel van automatische incasso afgeschreven;
  • Het belastbaar jaarinkomen van de huurder bedraagt minimaal € 22.000 en maximaal € 40.024 per jaar (dit betreft het verzamelinkomen). Een Inkomensverklaring 2020 van de Belastingdienst en drie recente loonstroken dienen overlegd te worden;
  • De tijdelijke huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal zes maanden;
  • Er geldt een opzegtermijn van minimaal drie maanden voor de verhuurder, een maand voor de huurder.

Momenteel verwachten wij een tijdelijke verhuurproject in Amsterdam Nieuw-West. Je kunt je hier vrijblijvend voor aanmelden. Dit doe je door ons een email te sturen, waarin je je aan ons voorstelt en waar de benodigde documenten en jouw telefoonnummer aan zijn toegevoegd.

Aanmeldingen zonder documenten kunnen niet in behandeling worden genomen. Vermeld duidelijk dat het om tijdelijke verhuur gaat.

Notabene: we zullen pas iets met je aanmelding doen op het moment dat we verwachten je iets aan te kunnen bieden.

Werkruimte

Kantoorruimte

Nederland barst van ondernemend talent. Daar genieten we van! En daar dragen we graag op onze eigen manier aan bij. Voor startende ondernemers is tijdelijk beheer vaak een ideale oplossing. Betaalbare kantoorruimte, zonder moeilijke of langdurende contracten, geeft de ruimte om op je eigen tempo te groeien.

Goed om te weten: iedere gebruiker tekent bij ons een contract of een medegebruikersformulier. Het aantal gebruikers is medebepalend voor de prijs. Daarnaast zijn locatie, formaat en staat van de ruimte van invloed op de te betalen vergoeding.

Atelier

Ben je kunstenaar, ambachtsman (of –vrouw) of anderszins creatief? Dan kunnen wij je wellicht aan een fijn atelier helpen! Onze atelierruimtes bevinden zich vaak in grote panden, zoals een voormalig school- of kantoorgebouw, waar meerdere creatieven geplaatst worden. Inspiratie alom!

Als je niet “schoon” werkt, kan het nodig zijn maatregelen te treffen om de vloer of muren te beschermen tegen vlekken en beschadiging. Omdat de meeste ruimtes die wij beheren zich in de bewoonde wereld bevinden, is het produceren van geluid (in de vorm van versterkte muziek of bijvoorbeeld een zaagmachine) vaak problematisch.

Opslagruimte

In beperkte mate beheren we opslagruimtes. Meestal kunnen hier geen auto’s gestald worden, maar fietsen en motoren soms wel. In garage-achtige ruimtes kan meestal worden gesleuteld, zolang de vloer wordt beschermd tegen vervuiling van olie, benzine en dergelijke.

fb

Tip een leegstaand pand

Heb je ergens een leegstand pand gezien waar je wel zou willen wonen of werken? Dan kun je het bij ons tippen! We nemen dan contact op met de eigenaar van het pand om onze diensten aan te bieden. Mocht deze hier gebruik van willen maken, zullen we jou uiteraard een plekje aanbieden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.