Tijdelijke verhuur

Tijdelijke verhuur is een goede tijdelijke invulling, als u voor langere tijd met leegstand te maken krijgt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn vanwege geplande renovatie, sloop of een moeilijk te verkopen woning. Met deze vorm van tijdelijk beheer kunt u namelijk huurinkomsten genereren, terwijl u tegelijkertijd profiteert van een flexibele overeenkomst.

Tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet

Om onnodige leegstand te voorkomen, biedt Artikel 15 van de Leegstandwet woningeigenaren de mogelijkheid om tijdelijk te verhuren. Bij tijdelijke verhuur gelden de huurbeschermingsbepalingen uit het Burgerlijk Wetboek niet. Daardoor heeft u als eigenaar meer vrijheid uw plannen uit te voeren.

Tijdelijke verhuur duurt minimaal zes maanden en maximaal zeven jaar. Er geldt een opzegtermijn van drie maanden. Wettelijk is bepaald dat de tijdelijke huurprijs 80% van de laatste huurprijs mag bedragen in het geval van corporatiewoningen.  Bent u (eigen)woningbezitter, dan bepaalt u zelf de tijdelijke huurprijs.

Wij helpen u bij het aanvragen van de benodigde vergunning en nemen de overige (administratieve) handelingen van u over: van het aanleveren van de benodigde papieren en het correct opstellen van het tijdelijke huurcontract tot het plaatsen van geschikte kandidaten en het innen van huurpenningen. Daarnaast nemen wij ook de beëindiging van het contract en de eindoplevering voor onze rekening. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Verwacht u langere tijd met leegstand te maken te krijgen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over hoe we u kunnen helpen met tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u een afspraak inplannen?