Minister van Veldhoven heeft onlangs een spoedwet naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze wet betreft het verlengen van tijdelijke huurcontracten in de reguliere huursector.  Zwerfkei Tijdelijk beheer is aangesloten bij de brancheorganisatie  Vereniging Leegstandsbeheerders Nederland (VLBN). De VLBN komt met een eigen verklaring op de genoemde spoedwet.

Zwerfkei Tijdelijk Beheer bezit zelf geen panden en wij hebben deze panden alleen maar tijdelijk in beheer door middel van een anti-kraak overeenkomst. Dit betekent dat wij,  als we  een opzegging krijgen van een eigenaar van een pand,  genoodzaakt zijn om de bewoners die hier via Zwerfkei wonen op te zeggen. Wij zullen proberen om vervangende woonruimte te vinden voor de bewoners. Als dit niet op tijd lukt, zullen wij een beroep doen op de eigenaar van het onroerend goed om uitstel te vragen.

Juist nu vragen wij wat meer flexibiliteit van onze bewoners. In deze tijden is het moeilijker om een woonruimte te vinden die matcht met de wensen van onze bewoners. Wij doen ons uiterste best om een vervangende woonruimte aan te bieden zodat niemand op straat komt te staan.