Wat hebben fietsen, autoschade en thee met elkaar gemeen? Normaal gesproken niet veel, maar in dit geval: een pand. En wat voor één!

Senza Tea Co, Deukweg.nl en Veloretti Bicycles runnen hun bedrijven vanuit een prachtig pand midden op het Leidseplein, boven de H&M. Ze zitten hier via Zwerfkei met een antikraakovereenkomst. Tijdelijk, maar zolang als het duurt wel op een fantastische locatie. Meer centrum dan dit wordt het niet.

Jeroen van Senza Tea Co: “Een enorme eigen verdieping in een monumentaal pand op het Leidseplein in Amsterdam. Sign me up! Als startend ondernemer is het, zeker in Amsterdam, niet eenvoudig om betaalbare ruimte te vinden. Deze ruimte was een geweldige kans die we met beide handen hebben aangegrepen. Het betekende een vliegende start voor Senza Tea Co.”

Tom van Deukweg.nl: “In het pand is altijd wat te doen met meerdere startups op iedere verdieping.”

Jeroen: “We lunchen zelfs iedere dag samen.”

Antikraak ondervangt de risico’s van leegstand, maar biedt ook andere voordelen. Zo kan een passende tijdelijke invulling de verhuur van een leegstaand pand bevorderen.

Hoe antikraak nog meer voor een pandeigenaar kan werken, blijkt wel uit de volgende anekdote. RTL Boulevard maakte een item over trends binnen de fietsenwereld en interviewde in dit kader Veloretti. Het team van Boulevard op locatie was dusdanig enthousiast over het pand, dat ze besloten er een toen nog leegstaande etage te huren. Een mooie samenloop van omstandigheden!

***
Deukweg.nl is de vergelijksite bij autoschade. Auto uitdeuken, spotrepair of schadeherstel aan uw auto? Binnen 24 uur meerdere offertes voor uw autoschade.

Senza Tea Co levert losse thee en slimme oplossingen voor eenvoudig gebruik van losse thee. Thuis, in de horeca en op de werkplek.

Veloretti is een no-nonsense Amsterdams fietsmerk. Hun doel: de perfecte design stadsfiets leveren.