Winkelruimtes hebben we niet vaak in beheer. In Amsterdam ligt de leegstand van winkelruimtes namelijk al jaren onder het landelijk gemiddelde. Bovendien neemt het percentage leegstaande winkels sinds vorig jaar zelfs af. Jammer voor ons, maar goed voor de detailhandel.

Wanneer we wel een winkelruimte mogen beheren, vinden we daar binnen no time een gelukkige tijdelijke gebruiker voor. Zo ook op de Waddenweg. Hier huist Boycott Books sinds kort. In een voormalig levensmiddelenwinkeltje (dat al 30 jaar op dit adres zat) heeft deze jonge, ambitieuze boekhandel een fysieke vorm gekregen.

Boycott Books verkoopt hedendaagse prentenboeken en drukwerk. Hier vind je de grootste talenten en de nieuwste titels van onafhankelijke uitgeverijen. Het is lekker snuffelen tussen de unieke selectie van internationale illustratoren. Je kunt hier terecht voor grimmige illustraties, grappige knuffeltjes, sprekende kaarten, innovatieve kleurboeken voor kinderen en meer. Ga vooral kijken!

En als je dan toch in de buurt bent: loop ook even naar Traktaties Op Maat aan de overkant (ook antikraak). Hier vind je traktaties en bedankjes, bijvoorbeeld voor bij de geboorte van een kind of een huwelijk, maar ook lekkere snoepjes.