Zwerfkei Beheer B.V.
Zwerfkei Beheer B.V. - Banner

Nieuws


Inzamelingsactie
We zamelen weer in voor de Voedselbank.

[meer]


Vacature
Zwerfkei zoekt een nieuwe medewerker!

[meer]


Boycott Books
Nieuwe boekwinkel verovert Amsterdam Noord.

[meer]


Nieuwe Facebookpagina
Volg ons actuele aanbod weer via Facebook!

[meer]

Nieuws


Inzamelingsactie
We zamelen weer in voor de Voedselbank.

[meer]


Vacature
Zwerfkei zoekt een nieuwe medewerker!

[meer]


Boycott Books
Nieuwe boekwinkel verovert Amsterdam Noord.

[meer]


Nieuwe Facebookpagina
Volg ons actuele aanbod weer via Facebook!

[meer]

Voorbeelden

Simone woont in Amsterdam Zuidoost, in een groot pand dat voorheen een kinderdagverblijf huisvesttte.

"Ik moest wel even wennen aan de onorthodoxe indeling van mijn huis. Geen standaard woon-, slaap- en badkamer hier. Nu ben ik vooral heel blij met de hoeveelheid ruimte. Mijn woongedeelte is wel veertig vierkante meter!"

Simone werkt in Oost, dus de afstand is voor haar geen probleem. "Ik ben met een kwartier fietsen op kantoor. En anders pak ik de metro. Ben ik zo in het Centrum. 

 


Geert heeft een werkplek in een monumentaal pand in Westerpark.

"Ik zit tussen het groen, dat is 
- juist in de stad - heel fijn. Ik heb een hele tijd vanuit huis gewerkt, maar dat ging me enorm tegenstaan. Mijn vriendin ook trouwens: die werd gek van al mijn papierwerk op de keukentafel.

Geert deelt het pand met een aantal andere creatieven. De synergie die onderling ontstaat, is voor hem een belangrijke toegevoegde waarde.

 


Mo heeft iets met oude panden. Antikraken is voor hem dé manier om op bijzondere, gekke, mooie, oude, spannende plekken terecht te komen. 

"Ik heb inmiddels in elk stadsdeel wel zo'n beetje gewoond. Elke buurt heeft z'n eigen charme, ik heb niet één favoriet. Wel is het zo dat de historische panden in de oudere delen van de stad te vinden zijn. Oude panden vind ik echt heel tof. Dat geschiedenis tastbaar wordt."

Muizen, inbrekers, vlooien, lekkage... Mo heeft met al die dingen wel eens te maken gehad. Niet altijd even prettig.

"Je moet een beetje pragmatisch zijn. Er zitten zeker down sides aan antikraak, maar tegelijkertijd is het ook vaak mind over matter. Als je een beetje handig bent en niet al te snel van je stuk gebracht, is het allemaal
één groot avontuur. Heerlijk toch?!"

 

Roos
, afkomstig uit Brabant, krijgt nog elke dag kriebels in haar buik als ze thuis komt.

"Wauw, wat een pand. Ik woon in een karakteristiek herenhuis midden in Oud-Zuid. Het heeft twee weken geduurd voor ik zelf geloofde dat dit mijn tijdelijke woonruimte was."

Het was een hele verandering, de verhuizing van het platteland naar de grote stad. Toch vindt ze ook op haar nieuwe woonplek veel rust. De hoge plafonds, het vele licht en de rustige straat waarin ze woont bevallen haar allemaal prima. Als het aan haar ligt, antikraakt ze nog wel een tijdje.

"Door antikraak te wonen, kan ik iedere maand geld opzij zetten. Ik hoop dat ik nog lang op deze manier kan blijven wonen op verschillende locaties in Amsterdam, om zo uiteindelijk mijn droom uit te kunnen laten komen: verhuizen naar Azië en me daar inzetten voor een animal rescue om dierenleed tegen te gaan."