Zwerfkei Beheer B.V.
Zwerfkei Beheer B.V. - Banner

Nieuws


Inzamelingsactie
We zamelen weer in voor de Voedselbank.

[meer]


Vacature
Zwerfkei zoekt een nieuwe medewerker!

[meer]


Boycott Books
Nieuwe boekwinkel verovert Amsterdam Noord.

[meer]


Nieuwe Facebookpagina
Volg ons actuele aanbod weer via Facebook!

[meer]

Waterproject Tanzania

In december 2010 heeft Zwerfkei Tijdelijk Beheer geld gedoneerd voor een waterproject in Tanzania. Van de projectleiding kregen we een leuk bericht: het geld is goed besteed! 

In het dorpje Kiegeya zijn naast de plaatselijke basisschool twee opvangtanks voor regenwater gebouwd. Deze school, waarop 350 kinderen onderwijs krijgen, had jarenlang geen watertoevoer. In het verleden was op het terrein van de school wel een waterput aanwezig, maar deze werd tijdens een overstroming in 1998 vernield en onbruikbaar. De put is nu weer uitgegraven, opgebouwd en van een handpomp voorzien. Samen met de opvangtanks zorgt dit voor voldoende water. Het schoolhoofd van Kiegeya, die ook de hoofdman van het dorp is, stuurde via de projectleiding een bedankbrief
Voor een andere school in Chamuhawi is eveneens een plastic tank gekocht, waarin 3000 liter regenwater opgevangen kan worden.

Wij zijn erg blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan iets wat zo essentieel is en bedanken de projectleiding voor hun inzet bij dit project.