Zwerfkei Beheer B.V.
Zwerfkei Beheer B.V. - Banner

Nieuws


Inzamelingsactie
We zamelen weer in voor de Voedselbank.

[meer]


Vacature
Zwerfkei zoekt een nieuwe medewerker!

[meer]


Boycott Books
Nieuwe boekwinkel verovert Amsterdam Noord.

[meer]


Nieuwe Facebookpagina
Volg ons actuele aanbod weer via Facebook!

[meer]

Wet Kraken en Leegstand

Op 1 oktober 2010 is de Wet Kraken en Leegstand van kracht geworden. Het doel van deze wet is kraken en leegstand tegen te gaan. Kraken wordt een misdrijf en zodoende strafrechtelijk vervolgd. Tegelijkertijd worden dwingender maatregelen genomen om leegstand terug te dringen, waarbij gemeenten zelf een verordening kunnen instellen. 

Betekent deze Wet dan het einde van kraken en leegstand? Het antwoord is nee. In diverse media gaf de krakersbeweging aan ook na het verbod door te gaan met kraken. Een onbedoeld gevolg van de Wet, is dat leegstaande panden nu zelfs binnen een jaar gekraakt kunnen gaan worden, omdat er geen juridisch voordeel meer zit aan het afwachten van deze termijn. Welke maatregelen de gemeente gaat nemen om leegstand tegen te gaan is nog niet duidelijk, maar het geven van bestuurlijke boetes behoort tot de mogelijkheden. 

Zwerfkei blijft met tijdelijk beheer leegstand bestrijden, waarmee zowel kraken als bemoeienis door de gemeente effectief kunnen worden voorkomen. Ook na invoering van de Wet Kraken en Leegstand blijft Zwerfkei Tijdelijk Beheer daarom actief om Amsterdams vastgoed courant te houden.