Zwerfkei Beheer B.V.
Zwerfkei Beheer B.V. - Banner

Nieuws


Inzamelingsactie
We zamelen weer in voor de Voedselbank.

[meer]


Vacature
Zwerfkei zoekt een nieuwe medewerker!

[meer]


Boycott Books
Nieuwe boekwinkel verovert Amsterdam Noord.

[meer]


Nieuwe Facebookpagina
Volg ons actuele aanbod weer via Facebook!

[meer]

Geschiedenis van Zwerfkei

Zwerfkei Bewaring BV ontstond dertig jaar geleden uit de groeiende behoefte aan adequate bewaking van te koop of te huur staande panden. Eyk Backer, destijds werkzaam als makelaar-taxateur in Amsterdam, kreeg vanuit zijn klantenkring regelmatig het verzoek iets dergelijks te organiseren: nette en goedkope bewaking van tijdelijk leegstaande panden.

Hij verenigde deze vraag van zijn clientèle met in Amsterdam studerende vrienden en kennissen zonder goede of betaalbare woonruimte. Hiermee werd de basis gelegd voor het systeem van bewaken door tijdelijk bewonen, oftewel antikraak. Een principe dat later op grote schaal is toegepast en enorme navolging heeft gekregen. Met de inschrijving bij de kamer van koophandel op 1 februari 1980 was de oprichting van het eerste “leegstandbeheerderskantoor” in Nederland een feit.

 

Na dertig jaar is het bedrijf, inmiddels onder de naam Zwerfkei Tijdelijk Beheer, nog altijd een speler van belang op de markt van tijdelijk vastgoedbeheer. Zwerfkei heeft zich naast tijdelijk beheer toegelegd op tal van aanvullende diensten, geeft consulten en beschikt over een uitgebreid netwerk van bewaarnemers en vakmensen. Cliënten kunnen hierdoor steeds op passende en doeltreffende wijze geholpen worden.

Als medeoprichter en bestuurslid van de Vereniging Leegstand Beheer Nederland wordt sinds 2009 de wetgeving betreffende tijdelijk vastgoedbeheer op de voet gevolgd. In 2010 is Zwerfkei gecertificeerd door Stichting Keurmerk Leegstandsbeheer.
 

VLBNKLB